Gammelstads kyrkstad

Upptäck världsarvet Gammelstads kyrkstad

Världsarvet Gammelstads kyrkstad är världens största och bäst bevarade kyrkstad. Här möts du av en vacker, senmedeltida kyrka omgiven av hundratals röda kyrkstugor. Kyrkstugorna byggdes huvudsakligen av bönderna på landsbygden, som använde dem som övernattningsbostäder i samband med kyrkobesök, sockenstämmor, marknader och ting.

I världsarvet finns ett brett utbud av spännande aktiviteter att ta del av. Majoriteten av dessa utgår från Visitor Center, där du bland annat kan spana in utställningen om kyrkstadens historia, hyra audioguides, gå på en guidad visning och handla i souvenirbutiken.

Visitor Center

Visitor Center hittar du i det stora vita huset på kyrktorget. Här kan du få information om vad som finns att se och göra på området, hyra audioguides, utforska utställningen om kyrkstadens historia och handla i souvenirbutiken. Visitor Center är öppet året runt, öppettiderna kan dock variera beroende på säsong så glöm inte att kasta ett öga på våra öppettider innan ditt besök.

Gruppbokningar

Visitor Center erbjuder guidade visningar av världsarvet Gammelstads kyrkstad året runt. Önskar du göra en privat gruppbokning mejlar du din förfrågan till gammelstad@lulea.se, så återkommer vi med en offert. Vi erbjuder visningar på svenska och engelska. Franska och tyska kan önskas men inte garanteras, utan beror på tillgänglighet.

Här kan du läsa mer om våra aktiviteter och evenemang i Gammelstads kyrkstad och på Friluftsmuseet Hägnan.

Gammelstad 360

För dig som inte har möjlighet att besöka oss fysiskt finns även möjligheten att utforska kyrkstaden digitalt. Mer information Gammelstad 360 hittar du här:

Virtuellt besök i Gammelstad.

  • Länk kopierad!