Föregående
Nästa

Visitor Center

Visitor Center är ett bra ställe att börja ditt besök i Gammelstad på. Här finns en utställning om Gammelstads historia, bildspel, presentbutik och självklart information och broschyrer som du kan använda för att lära dig mer om Gammelstads spännande historia. Gratis entré till utställning och bildspel. Visitor Centers personal ger dig tips på de bästa smultronställena i kyrkstaden och berättar gärna om Gammelstads historia. Visitor Center arrangerar även guidade visningar av kyrkstaden året runt. För Visitor Centers öppettider klicka här.

Visitor Centre i Gammelstads kyrkstad

Utställning

Den spännande utställningen ”En plats de kallar Berget” finner du en trappa upp i Visitor Center. Utställningen tar dig med på en resa från platsens äldsta historia till nutid och världsarvsutnämningen via föremål, bilder och berättelser. Personliga porträtt blandas med översiktlig information. I utställningen finns också ett bildspelsrum där du kan titta på olika korta filmer om Gammelstad.

Besökare i Visitor Centres utställning

Guidade visningar

Visitor Center arrangerar guidade visningar av kyrkstaden året runt, både förbokade och drop-in visningar. Vi använder endast auktoriserade Gammelstadsguider och kan erbjuda visningar på ett flertal språk. Klicka här för att läsa mer om guidade visningar i Gammelstads kyrkstad.

Besökare på en guidad visning i Gammelstads kyrkstad

Butik

På första plan på Visitor Center finner du vår lilla presentbutik. Här kan du köpa Gammelstadsrelaterade souvenirer, lokalproducerad honung, böcker och andra fina presenter.

Besökare utanför Visitor Centre

Hitta hit