Föregående
Nästa

Visitor Center

– En bra start på Gammelstad!

Inled gärna ditt Gammelstadsbesök med att upptäcka Visitor Center. Varför det? Jo, här finns allt du behöver för att få en fin introduktion till området och alla våra sevärdheter.

Det här erbjuder vi dig som vill upptäcka Gammelstad:

  • En uppskattad utställning om Gammelstads historia – Fri entré. (stängd för ombyggnation under 2021)
  • Broschyrer och kartor.
  • Guidade visningar året runt.
  • Svar på dina frågor från vår kunniga personal.
  • Tips om smultronställen.

Visitor Centre i Gammelstads kyrkstad

När har vi öppet?

För Visitor Centers öppettider klicka här.

Vår utställning – En spännande resa i tiden

Häng med en trappa upp på Visitor Center. Här hittar du utställningen ”En plats de kallar Berget” som tar dig med på en upptäcktsfärd genom Gammelstads historia, från mycket gammalt tillbaka och ända in i nutid. Via föremål, bilder och berättelser får du ta del av såväl personliga porträtt som mer översiktlig information. I utställningen ingår också ett rum för bildspel där du kan titta på olika kortfilmer.

Utställning och bildspel är stängda för ombyggnation från 11 januari 2021. Under 2021 kommer en ny utställning att invigas.

Besökare i Visitor Centres utställning

Guidade visningar – Kom närmare Gammelstad, året runt

Här på Visitor Center arrangerar vi guidade visningar av kyrkstaden, sommar som vinter. Vi har både förbokade visningar och drop in-turer. Självklart använder vi endast auktoriserade Gammelstadsguider och vi erbjuder visningar på flera olika språk. Klicka här för att läsa mer om guidade visningar i Gammelstads kyrkstad.

Besökare på en guidad visning i Gammelstads kyrkstad

Vår butik – Smått och gott från Gammelstad

På Visitor Centers entréplan hittar du vår lilla presentbutik. Här köper du fina presenter både till dig själv och andra. Vi har bland annat souvenirer, böcker, lokalproducerad honung och mycket annat som ger fina minnen från ditt besök i Gammelstad.

Besökare utanför Visitor Centre

Hitta hit – Här finns vi för dig