Föregående
Nästa

Julmarknad i Gammelstad

2021-12-04 till 2021-12-05 | Julmarknad i Gammelstad

Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring folksamlingar och arrangemang med anledning av coronaviruset och uppdaterar sidan när vi får mer information

Trött på julstressen? Upplev riktigt genuin julstämning i Gammelstad istället! Här kan du träffa tomtefar och tomtemor, åka släde, gå på sagovandring och inte minst uppleva en annorlunda julmarknad med noggrant utvalda utställare. Gammelstads julmarknad är en av Sveriges främsta julmarknader och äger alltid rum den andra adventshelgen i december. Men vad är det då som skiljer vår julmarknad ifrån andras?

Jo, här finns en unik chans att få smak på en av årets absolut största högtider i en underbart varm atmosfär som verkligen andas jul. Att vi dessutom arrangerar vår julmarknad i en gammeldags miljö, kring världsarvet Gammelstad med sin medeltida kyrka och hundratals röda kyrkstugor, sticker så klart också ut och slår det mesta.

En fin upplevelse för dig
Här lyser adventsljusen igenom kyrkstugornas ålderstigna fönster, kyrkan lever upp och marknadsutställarna på friluftsmuseet Hägnan intill står redo att ta emot besökare. Under marknaden deltar ungefär 70 utställare som erbjuder mat och hantverk av olika slag.

Vi ställer hårda krav på vad som säljs, varorna ska hålla hög klass och kvalitet och därför måste säljarna uppge vad de ska sälja innan de kommer till oss. Dessutom gör vi stickprovskontroller under själva marknaden. Allt för att du ska få en så fin upplevelse som möjligt.

Många roliga och lärorika aktiviteter
Under marknadshelgen hittar du många roliga aktiviteter i Gammelstad. I storgården på Hägnan kan du till exempel göra en tidsresa och hamna mitt i julförberedelserna hos en förmögen bondefamilj i 1800-talets Norrbotten.

Dessutom finns både tomtefar och tomtemor på plats och tar emot barnens önskelistor. För den som vill uppleva spänning så rekommenderar vi vår kostnadsfria sagovandring och mot en liten avgift kan du också åka häst med släde, om föret och vädret tillåter.

Kom till Gammelstad i signad juletid
Visst låter det annorlunda, trevligt och spännande? Så bara kom till Gammelstad i juletid. Vi ger dig det du behöver, en trevlig och varm upplevelse i en fantastisk miljö. Allt i signad juletid. Välkommen!

För utställare

Anmäl er till hagnan@lulea.se alternativt ring 0920-457010 Begränsat antal platser, först till kvarn. Museet tillhandahåller marknadsstånd, 180×80 cm med markistak för 500 kr. Kostnad för el tillkommer med 100 kr. Uppge vad ni säljer för typ av varor när ni anmäler er. Produkter som får säljas är hantverk och matprodukter, men fråga gärna oss om ni är osäkra. Marknaden är mycket populär så vänta inte för länge med att anmäla er.
Välkomna!