Julmarknad i Gammelstad

2020-12-05 till 2020-12-06 | Julmarknad i Gammelstad

Är du trött på julstressen och längtar efter en genuin stämning?

Varför inte besöka en av Sveriges främsta julmarknader i Gammelstad. Julmarknaden i Gammelstad infaller alltid andra adventshelgen i december. Adventsljusen lyser genom kyrkstugornas gamla fönster, den medeltida stenkyrkan lever upp och marknads- utställarna på Hägnan står redo att ta emot glada besökare. På museiområdet finns ett 70-tal utställare som säljer mat och hantverksprodukter. Eftersom vi vill att produkterna ska kännas genuina så måste utställarna uppge vad de ska sälja innan de kommer och vi gör även stickkontroller under själva marknaden.

I storgården Hägnan kan du göra en tidsresa rakt in i julförberedelserna i en förmögen bondefamilj i 1800-talets Norrbotten.

Tomtefar och tomtemor finns på plats hela helgen för att hälsa på besökarna och ta emot barnens önskelistor.
Kostnadsfri sagovandring står också på programmet och möjlighet att åka häst och släde, mot en avgift, om föret tillåter.
Ja, kort sagt-Vill du uppleva en riktigt genuin julmarknad med allt som hör till. Gör ett besök i Gammelstad andra adventshelgen. Vi står reda att ta emot dig som besökare på bästa sätt
Varmt välkomna!

 

 

Program presenteras närmare.

Varmt välkomna till julmarknad i Gammelstad!

Tomten på Hägnan

 

För utställare

Anmäl er till hagnan@lulea.se alternativt ring 070 – 26 74 426. Begränsat antal platser, först till kvarn.
Museet tillhandahåller marknadsstånd, 180×80 cm med markistak för 500 kr. Kostnad för el tillkommer med 100 kr. Uppge vad ni säljer för typ av varor när ni anmäler er. Produkter som får säljas är hantverk och matprodukter, men fråga gärna oss om ni är osäkra. Marknaden är mycket populär så vänta inte för länge med att anmäla er.
Välkomna!