Föregående
Nästa

Friluftsmuseet Hägnan

Friluftsmuseet Hägnan har under vintern öppet vid enstaka arrangemang. Under sommarsäsongen – helgen före midsommar till mitten av augusti – har museet öppet dagligen.
Här kan du se våra öppettider

—————–

Lördagen den 13 juni öppnar vi för säsongen, även om just den här sommaren blir lite eljest.

Våra gårdar och lanthandel har öppet mellan 11-17 varje dag fram till 23 augusti. Självklart anpassar vi oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och begränsar antalet besökare i husen.
Även Kafe Fägnan anpassar sig till rådande situation. Fägnan har öppet dagl. 11-16.
Alla evenemang under juni och juli är inställda, men hos oss finns det gott om plats att hålla avstånd för sommarpicknicken eller utflykten.

Höhoppet, barnens snickeri och lilla ladugården håller öppet för fri lek och där som på övriga platser i museet så ansvarar vårdnadshavaren för barnet. Våra djur kommer att vara på plats till midsommar i vanlig ordning.

Du är hjärtinnerligt välkommen att hänga med oss på Hägnan.
Hoppas vi ses 🧡

Friluftsmuseet Hägnan är ett kulturhistoriskt kunskapscentrum i Gammelstad som förmedlar det norrbottniska kustlandets kulturarv. På museiområdet finns byggnader från 1700- till 1900-tal som ger en verklighetsnära bild av en radby. Under hela året har vi ett rikt och varierat utbud med aktiviteter och händelser för alla åldrar.

Sommarens evenemang

Sommaren är Hägnans högsäsong. Här kan du se hela programmet för sommaren 2020!

Hitta hit