Föregående
Nästa

Friluftsmuseet Hägnan

Friluftsmuseet Hägnan är ett kulturhistoriskt kunskapscentrum i Gammelstad som förmedlar det norrbottniska kustlandets kulturarv. På museiområdet finns byggnader från 1700- till 1900-tal som ger en verklighetsnära bild av en radby. Under hela året har vi ett rikt och varierat utbud med aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

Friluftsmuseet Hägnans område är öppet för allmänheten året runt. Gårdarna och lanthandeln har mer begränsade öppettider. Självklart anpassar vi oss efter folkhälsomyndighetens rekommendationer och begränsar antalet besökare i husen. Även Kafe Fägnan anpassar sig till rådande situation.

Alla evenemang under juni och juli är inställda, men hos oss finns det gott om plats att hålla avstånd för sommarpicknicken eller utflykten.

Sommarens evenemang

Sommaren är Hägnans högsäsong. Höhoppet, barnens snickeri och lilla ladugården håller öppet för fri lek och där som på övriga platser i museet så ansvarar vårdnadshavaren för barnet. Våra djur kommer att vara på plats till midsommar i vanlig ordning. Här kan du se hela programmet för sommaren 2021!

Du är hjärtinnerligt välkommen att hänga med oss på Hägnan.

Hitta hit