Förbokningsbara aktiviteter

Visitor Center och friluftsmuseet Hägnan erbjuder gäster möjligheten att förboka olika typer av aktiviteter. Förbokar du en aktivitet är det helt fritt att önska datum, tid och språk.

Det går att boka aktiviteter i kyrkstaden och på friluftsmuseet Hägnan. I kyrkstaden står Gammelstads historia i fokus och på Hägnan är det praktiska sysslor. Kombinationen mellan de två är trevlig och något vi gärna rekommenderar våra gäster.

Visitor Center samarbetar endast med auktoriserade Gammelstads guider. Vi investerar mycket tid på att kontinuerligt utbilda de guider vi samarbetar med. Vi fokuserar både på information men även på att de ska kunna presentera informationen på ett intressant sätt, göra historien levande genom sitt berättande. Vi har möjlighet att guida på svenska och engelska samt tyska och franska vid tillgänglighet.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om respektive aktivitet:

Är du intresserad av att få en offert vänligen använd länken till bokningsformuläret nedan eller maila din förfrågan till gammelstad@lulea.se.

Bokningsformulär

Ljudsystem

För större grupper använder vi ljudsystemet Whispers. Detta för att alla deltagare ska kunna höra guiden bättre. Varje deltagare får då en hörsnäcka att hänga över örat och guiden pratar i en mygga.

Kommentarer från gäster

Vi jobbar ständigt för att hålla hög kvalité på våra aktiviteter, gästers feedback är viktigt för  oss. Nedan följer några kommentarer från gäster som bokat aktiviteter med oss.

Guiden var både påläst och mycket engagerande att lyssna på. Jätteduktig. Att få hörlurar var också väldigt bra, det gör att man inte missar något​.

Guiden var otroligt inspirerande när hon berättade om gamla tider och hur allt började och fortsatte, väldigt kunnig när vi ställde frågor! Jättefin miljö!

En riktigt mysig o gemytlig upplevelse. Så stämningsfullt med lyktorna som vi fick bära med oss.

Hela besöket var en överraskning, byggnaderna underbara, promenaden väl upplagd och välkomnandet var varmt. Guiden var MYCKET duktig, kunnig, och gav intryck av att hon tyckte mycket om sin uppgift.

Besökare på en guidad visning i Gammelstads kyrkstad