Föregående
Nästa

Sportlov på Hägnan 2021

2021-03-06 till 2021-03-14 | Sportlov

På grund av rådande omständigheter så kommer vi inte att hålla gårdarna öppna eller erbjuda några aktiviteter på museet i år. Men ni är välkomna hit ändå!

Vi har stora, fina ytor att umgås på där man med lätthet kan hålla avstånd och vi har närhet till skog och natur. Våra snälla vaktmästare har byggt snöberg på området och vi har stjärtlappar till utlåning om man inte har med sig egna.

Vi har även en snurrkälke, vanliga kälkar, sparkar och tandemskidor till utlåning.

Ta gärna med er spadar och annat som ni tycker passar för att bygga kojor och leka i snöbergen.

Vi kommer att ha tre eldstäder på området under sportlovet och det finns även ved till dem.

Vi vädjar till er om att hålla avstånd, minst en sparkstötting mellan okända och stanna hemma vid minsta symtom. Visa hänsyn och ta hand om varandra så klarar vi det här tillsammans!

Här kommer tips!

Ta gärna med deg till pinnbröd. Pinnbröd går att göra med många olika sorters deg. Med exempelvis sconesdeg eller med jästbröddeg. Själv blandar jag vanligt vetemjöl med vatten, salt och en klick olja. Klart!

Zaras pinnbröd

Till fyra mindre pinnbröd behövs:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1/2-1 msk matolja
  • 1/2 tsk salt

Blanda ihop ingredienserna, degen ska inte vara för lös, och stoppa i en burk, påse eller liknande för att ta med. Med denna deg behöver man inte vara rädd att den jäser under dagen. När degen ska användas så delas den i fyra bitar. Jag brukar snurra degbiten mellan handflatorna så att den blir lång, smal och maskliknande, därefter snurrar jag den runt en grillpinne. In med den i elden (glöden) och när den fått lite färg så är den klar. Fyll den med smör eller annat gott. Smaklig spis!

För information ring Zara Johansson på 070-529 40 42