Föregående
Nästa

Dramavisning 1880-tal

Dramatiserad visning

Här får dina elever, uppleva livet i en välbärgad bondgård i Nederluleå socken genom en pigas ögon. Ni får göra en resa tillbaka till 1880-talet och träffa en piga, där hon berättar om livet till vardag och fest, ni får ta del av pigans perspektiv.

Det här är en säsongsbetonad dramatiserad visning, vilket innebär att pigan pratar om den årstid vi för tillfället befinner oss i. Vid jul talar hon om julförberedelserna, under våren talar hon om påsken och vårbestyren etc.

Det kan vara bra att förbereda de mindre barnen genom att prata med dem innan om vad de ska få vara med om. Att de ska få besöka en person i en annan tid och vikten av att vara respektfull mot den man möter.

Även om detta är ett drama så behöver man inte interagera själv om man tycker att det är jobbigt, men den som vill kan ställa frågor till pigan, kanske om hur barnen på den här tiden har det, hur mycket hon arbetar eller om hon oroar sig för sin ålderdom.

Tidsåtgång: Denna visning är ca 1 h lång och går att boka året runt.

Passar: Alla årskurser i grundskolan och gymnasium, vi anpassar visningen efter ålder.

Antal: En klass, ca 20-30 barn

Pris: 500 kronor för en klass i Luleå kommun. 600 kronor för klasser i övriga kommuner.

Att tänka på: Tänk på att våra hus är gamla och dragiga, det är bra att ha varma kläder på sig denna dag, även för inomhusbruk.

För bokning kontakta: hagnan@lulea.se