Föregående
Nästa

Bakning i vedeldad bagarstuga

Bakning i vedeldad bagarstuga

Upplev hur det är att baka bröd som man gjorde förr i vedeldad bagarstuga. Det är något speciellt med att baka bröd i en bagarstuga. Eldens sprakande, doften av brödet och känslan av att ha skapat något helt själv.

Återkommande barnaktiviteter

Tillsammans bakar vi ett mjukt bröd som kallas klådda i den vedeldade ugnen, ett fantastiskt gott bröd som du får ta med hem, eller kanske äta här, det väljer ni. Under bakningen berättar bagerskan lite om baktraditioner i trakten och kanske lite skrock kring bakningen. Det sägs exempelvis att den som får veck på bröden får många friare, vem vet vad ditt bröd kommer berätta för dig?

Passar: Alla åldrar

Max antal: 15 personer är den ultimata gruppen för att få den bästa upplevelsen. Vi vet att ni gärna kommer med hela klasser och det går också bra, men för att alla i en klass då ska hinna baka under ett pass, så behövs vi hjälp från medföljande pedagoger.

Pris: 500 kronor per timma för elever i Luleå kommun, 600 kronor för elever från andra kommuner.

Att tänka på: Ta gärna med ett paket smör om ni vill äta brödet på en gång. Det är väldigt gott att få äta sitt egenbakade bröd varmt med lite smältande smör på. Under vintern är det kallt även inomhus i våra hus, tänk på att ta varma kläder trots att vi är inomhus.

För bokning, kontakta: hagnan@lulea.se